En cykelbana utanför Karlstad CCC i solnedgång

Tips & Recept

Ost- och laxbollar

Rulla små lyxiga bollar som passar till fördrinken eller adventminglet. Mixa, kyl, rulla och njut.

Mumsiga små snacksbollar av ost och lax. Så här gör du:

Ostbollar

Blanda ost och crème fraiche till en smidig smet. Använd mer crème fraiche ifall du behöver. Låt vila i kylen i en timme. Krossa några pepparkakor i en skål. Ta ut ostsmeten och rulla till lagom stora munsbitar. Vänd i den krossade pepparkakan. Kyl bollarna innan du ska servera.

Laxbollar

Mixa laxen slät och blanda i misopasta och gari. Låt vila i kylen i två timmar. Rosta panko (asiatiskt ströbröd som gör det lite extra frasigt) och mixade solrosfrön i lite smör i en stekpanna och låt svalna. Ta ut laxsmeten och rulla till lagom stora munsbitar. Vänd i den rostade mixen. Servera gärna med wasabi. För extra hetta så kan bollarna rullas i mixade wasabinötter istället.

Ostbollar

200 gr ädelost

2 msk crème fraiche

Pepparkakor

Laxbollar

200 gr rå lax

1,5 msk ljus misopasta

50 gr gari (japansk ingefära)

panko och solrosfrön alternativt wasabinötter

salt och peppar

eventuellt wasabi till servering