En cykelbana utanför Karlstad CCC i solnedgång

Tips & Recept

Klassisk rödvinssås

Njut av en klassisk rödvinssås.

Hacka rotfrukter och lök i grova tärningar. Fräs gyllenbruna i olja. Tillsätt tomatpuré, timjan och lagerblad. Tillsätt rödvin och låt koka på medelvärme i 15 minuter. Rör ner köttfonden och låt koka ytterligare 15 minuter. Sila av såsen och smaka av med socker, salt och eventuellt lite ättika.

Serveringstips

Om du vill ha såsen tjockare kan du reda av den med lite maizena. Vill du ha den tunnare kan du späda såsen med lite vatten.

100 gr selleri

1 st morot

1 st palsternacka

1 st gul lök

1 st vitlöksklyfta

5 st vitpepparkorn

2 st lagerblad

2 msk tomatpuré

1 msk timjan

1 flaska rödvin (ca 7 dl)

1 dl köttfond

Salt

Socker

Ättika