En cykelbana utanför Karlstad CCC i solnedgång

Tips & Recept

Chokladfondant

En helt fantastiskt god chokladfondant. Lätt att göra och som definitivt överraskar alla.

Sätt ugnen på 190 grader. Smält smör och choklad, var för sig. Blanda sedan de två ingredienserna. Vispa ägg och socker lätt och blanda sedan i smeten med smör och choklad. Tillsätt siktat mjöl (använd exempelvis en finmaskig sil) och blanda väl. Häll i en spritspåse och låt vila i minst 10 minuter i kylen (gärna 5-6 timmar). Under tiden kan du dela bakplåtspapper i lagom stora bitar. Smörj dessa och smörj även muffinsformar. Gör cylindrar av pappret. Spritsa i cylindern och grädda sedan i ca 11-12 minuter. Pilla sedan försiktigt bort pappret. Servera direkt från ugn, gärna med lättvispad grädde eller glass.

Serveringstips

Smeten kan med fördel göras dagen innan. Låta smeten vila i kylen under tiden. Du kan även med fördel använda suffleform som du sedan serverar ur efter gräddning.

120 gr mörk choklad (65-70)

100 gr smör

3 st ägg

1,5 dl socker

1 dl mjöl

Bakplåtspapper och muffinsformar.