En cykelbana utanför Karlstad CCC i solnedgång

Tips & Recept

Rödbetsgravad lax

En riktigt god gravad lax som med sin klara röda färg både lockar ögon och mun.

Skala och riv rödbetor. Massera sedan in rödbetorna i laxen. Blanda alla kryddor och strö sedan rikligt över laxen. Paketera laxen i smörpapper och ställ den i en djup form i kylen. Använd gärna en tyngd på laxen, exempelvis en kastrull med lite vatten i. Låt stå i två dagar. Ta sedan fram laxen och skrapa bort kryddor och rödbetor. Skiva tunt och servera.

Serveringstips

Serveras med hovmästarsås, blandat med lite matlagningsyoghurt. Njut.

500 gr färsk laxsida

1 msk socker

1 msk salt

1 tsk dillfrön

1 tsk fänkålsfrön

1 tsk grovmalen vitpeppar

1 knippe färsk dill

100 gr färska rödbetor